Zwangerschapsmassage Amsterdam

Vind gemakkelijk & snel online een salon bij jou in de buurt.

Sportmassage in Amsterdam

Bij klachten aan specifieke gewrichten of spieren kan een sportmassage in Amsterdam het overwegen waard zijn. Ook na een intensieve training of een bijvoorbeeld een wedstrijd kiezen veel (top)sporters voor dit type massage. Een sportmassage in Amsterdam kan helpen bij het herstel van spieren, die tijdens zo’n training of wedstrijd worden aangetast.

Wat is een sportmassage?

Het voornaamste doel van een sportmassage is het bevorderen van de doorbloeding in spieren. Een bevordering van de doorbloeding zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd. Op deze manier wordt ook het herstel van de spieren bevorderd en neemt de kans op een overbelasting van spieren af. Na een intensieve inspanning worden de spieren aangetast. Het lichaam heeft vervolgens rust nodig om de aantasting van de spieren te kunnen herstellen. Vervolgens groeien de spieren aan, om uiteindelijk sterker te worden. Niet alleen voor het voorkomen van sportblessures komt een sportmassage goed van pas. Het kan ook helpen bestaande blessures te verhelpen.

Waar komt de sportmassage oorspronkelijk vandaan?

Veel massages hebben een oorspronkelijk herkomst, maar de sportmassage heeft dit niet. Andere type massages behandelen vaak specifieke delen of het hele lichaam, maar bij een sportmassage wordt juist één specifiek deel van het lichaam behandeld. Dit heeft als voordeel dat jij op die plek een blessure verhelpt of juist voorkomt. Er worden verschillende technieken gebruikt om de doorbloeding van jouw spieren te bevorderen.

Wat kun je verwachten van een sportmassage in Amsterdam?

Aangezien een sportmassage vaak na een intensieve inspanning gegeven wordt, kan de massage heel ontspannend zijn. Het stijve gevoel na een lange training of een spannende wedstrijd zal tijdens de massage uit je spieren en gewrichten vloeien. Houd er echter ook rekening mee, dat een sportmassage pijnlijk kan zijn. Vaak wordt er zeer stevig gemasseerd, om de doorbloeding te stimuleren in spieren en deze soepeler te maken. Uiteindelijk zal je echter altijd baat hebben bij een goede sportmassage. Het zorgt er immers ook voor, dat je minder last zal hebben van spierpijn.

Tijdsduur van een sportmassage

Hoelang duurt eigenlijk een sportmassage? Dit is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Vaak wordt er gekozen voor het masseren van een specifiek deel van je lichaam. Wil je graag het hele lichaam masseren? Reken dan zeker op ongeveer een uur masseren. Kies je voor een sportmassage in Amsterdam die specifieke spieren en gewrichten behandeld? Reken dan op ongeveer een half uur.

Waarom zou ik kiezen voor een sportmassage in Amsterdam?

Een sportmassage in Amsterdam helpt blessures bij sporters te voorkomen. Spierweefsels worden tijdens een actieve inspanning aangetast. In de periode van rust wordt deze aantasting door het lichaam hersteld, waarna aan de opbouw van spieren wordt begonnen. Door de spieren na een actieve inspanning te laten masseren, kan dit proces versneld worden. De afvalstoffen in het lichaam worden zo makkelijker afgevoerd, waardoor de kans op een overbelasting afneemt. Ook kan er al sprake zijn van een beginnende blessure, die met een dergelijke massage verholpen moet worden. Een derde situatie waarin een sportmassage in Amsterdam gebruikt wordt is bij de revalidatie na een blessure.

Hoe kan ik zelf een sportmassage geven?

Zelf een sportmassage in Amsterdam geven kan zonder een passende scholing gevaarlijk zijn. Een beginnende blessure kan verergerd worden, op het moment dat een massage niet op de juiste wijze uitgevoerd wordt. Het is om deze reden belangrijk om vooraf een cursus of workshop te volgen, als je een sportmassage wilt kunnen geven. Kies bij voorkeur voor een opleiding, waarbij je na afloop een certificaat krijgt. Niet voor niets worden deze massages bij sportploegen vaak door een fysiotherapeut gegeven.

Wat moet ik weten voordat ik een sportmassage in Amsterdam boek?

Zoals we al eerder beschreven, is het belangrijk dat jij een sportmasseur kiest die een officieel diploma heeft. Denk aan een erkende massagesalon in Amsterdam die zijn diploma’s kan aantonen. Kijk daarnaast naar de recensies van een massagesalon. Zo weet je hoe andere klanten deze massagesalon beoordelen. Dit geeft een goed beeld van de massagesalon. Op onze website zijn alle massagesalons erkend, zo weet je zeker dat je altijd een goede sportmassage uitzoekt!

Zwangerschapsmassage Amsterdam

47 salon(s) gevonden in Amsterdam en omgeving

Sorteren op

Veranda Thai Wellness

8.0/10 uit 218 reviews

Van Woustraat
Amsterdam

Sophie Fagan Holistic Massage

8.0/10 uit 110 reviews

Bos en Lommer
Amsterdam

Monica Mole Massage & Craniosacral Therapy

8.0/10 uit 29 reviews

Westerpark
Amsterdam

Radiant Life Care

8.0/10 uit 93 reviews

Van Woustraat
Amsterdam

Five City Spa Amsterdam

8.0/10 uit 79 reviews

De Pijp
Amsterdam

Mamassage Amsterdam

8.0/10 uit 9 reviews

Willemsparkweg
Amsterdam

Chutiya Thaise Massage

8.0/10 uit 215 reviews

Holendrecht en Reigersbos
Amsterdam

Doctor Feelgood - Zuidas

8.0/10 uit 59 reviews

Zuidas
Amsterdam

Pure Natural Salon

8.0/10 uit 58 reviews

Europaplein
Amsterdam

Akasha - Conservatorium Hotel

8.0/10 uit 442 reviews

Van Baerlestraat
Amsterdam

Massage Studio Jordaan

8.0/10 uit 149 reviews

Jordaan
Amsterdam

Spanish Rose

8.0/10 uit 105 reviews

Geuzenveld
Amsterdam

Sen-Sib

8.0/10 uit 41 reviews

Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt
Amsterdam

Amsterdam Tibetan Massage

8.0/10 uit 63 reviews

Van Woustraat
Amsterdam

Zin by Guido

8.0/10 uit 78 reviews

Spuistraat
Amsterdam

Babassu - Amsterdam Spuistraat

8.0/10 uit 33 reviews

Spuistraat
Amsterdam

Heaven Four

8.0/10 uit 75 reviews

Helmholtzstraat
Amsterdam

Nagomi Spa & Health - Okura Hotel

8.0/10 uit 46 reviews

Ferdinand Bolstraat
Amsterdam
1 2
Menu