Thaise massage Hoofddorp

Vind gemakkelijk & snel online een salon bij jou in de buurt.

Kom tot rust met een Thaise massage!

Heb jij al kennis gemaakt met een Thaise massage? Veel mensen zijn er namelijk nog niet bekend mee. Een Thaise massage is een van de oudste geneesmethoden om de onbalans in het lichaam te herstellen. Wil je graag een Thaise massage in Hoofddorp nemen? Bekijk dan eens alle massagesalons!

Een Thaise massage, wat is het?

Zoals hierboven beschreven is een Thaise massage een van de oudste geneesmethoden, waarbij de onbalans in het lichaam of geest kan worden hersteld. Het is een hele oude methode die al meer dan 2500 jaar wordt aangeboden in verschillende massagesalons ter wereld. Een Thaise massage is onder te verdelen onder een noordelijke en zuidelijke variant: de zuidelijke (Bangkokstijl) is een stuk pijnlijker.

Waar komt de Thaise massage vandaan?

Zoals reeds beschreven werd, is de Thaise massage al erg oud. Even leek de massage uit te sterven, tijdens de vernietiging van Ayuthaya in 1767. Dit was in die periode de hoofdstad van Thailand. Om een soortgelijke situatie in de toekomst te kunnen voorkomen besloot Koning Rama III, dat de ideeën achter deze massage moesten worden vastgelegd op een steen. Ten tijde van Koning Rama III werd de Thaise massage voornamelijk aangeboden binnen tempels. Tegenwoordig is dat niet meer het geval! Je vindt tientallen massagesalons in Thailand en andere Aziatische of Europese landen. Daarbij wordt deze massage ook binnen ziekenhuizen en in hotels aangeboden.

Wat kun je verwachten van een Thaise massage in Hoofddorp?

Als je door een masseur een Thaise massage in Hoofddorp krijgt, worden er diverse rek- en strekbewegingen toegepast. Deze bewegingen zorgen ervoor dat je je balans in je lichaam en geest terugbrengt. Deze bewegingen worden ook veel gebruikt binnen yoga, met name in China en India. Tijdens de Thaise massage is het belangrijk om veel druk te zetten bepaalde drukpunten. Masseurs doen dit druk zetten geregeld met hun eigen lichaamsgewicht.

Hoelang duurt een Thaise massage in Hoofddorp?

Je moet bij een Thaise massage rekenen op zeker minimaal één uur. In dit uur wordt de tijd genomen om je lichamelijke klachten te verminderen. Aangezien de massage enigszins pijnlijk kan zijn, is het belangrijk dat men hier de tijd voor neemt. Daarom is een Thaise massage van twee uur zeker niet ongebruikelijk.

Waarom moet ik een Thaise massage in Hoofddorp nemen?

Met een Thaise massage in Hoofddorp kunnen lichamelijke klachten worden verminderd. Dit valt te verklaren door een stimulatie van de bloedsomloop. Het resulteert in een verhoging van het energiepeil. Onder meer spierpijn, rug- en nekklachten en bijvoorbeeld stijve gewrichten kunnen met deze massage behandeld worden. Weefsels zullen tijdens de massage versoepeld worden, waarmee de bloedcirculatie vergemakkelijkt kan worden. Ook psychische klachten kunnen met deze massage worden verminderd. Denk aan stress en een depressief gevoel. Een onderdeel van een Thaise massage in Hoofddorp kan een massage van de voeten zijn.

Kan ik zelf aan de slag gaan met het geven van een Thaise massage?

Wanneer je zelf een Thaise massage in Hoofddorp wilt geven, kan een bezoek aan Bangkok de moeite waard zijn. In de hoofdstad van Thailand vind je onderaan de Wat Pho-tempel restanten van een school waar uitleg gegeven werd over traditionele Thaise geneeskunde. De Thaise massage is hier logischerwijs een onderdeel van. Met de instructies die je op de muren van deze school vindt, ben je er echter nog niet! In Nederland worden door verschillende opleidingsinstituten cursussen en workshops gegeven om de beginselen van deze massage onder de knie te krijgen.

Ga je een Thaise massage in Hoofddorp boeken? Let dan hierop

Houd er rekening mee dat niet iedere massagesalon even betrouwbaar is. Zoek vooraf uit wat de recensies van andere bezoekers van een massagesalon zijn. Dit geeft je een beter beeld van de betrouwbaarheid van de salon in Hoofddorp. Je kunt binnen een salon ook naar certificaten informeren.

Thaise massage Hoofddorp

Menu