Shiatsu massage Waalwijk

Vind gemakkelijk & snel online een salon bij jou in de buurt.

Shiatsu massage in Waalwijk

Heb jij interesse in een Shiatsu massage? Dit is in de praktijk acupressuur, deze term is bij de meeste mensen een stuk bekender en komt oorspronkelijk uit Japan. Al vele jaren geleden is dit type massage overgekomen uit Japan en wordt het ook in Westerse landen veel gegeven, zoals in Nederland: de Shiatsu massage in Waalwijk!

Wat is eigenlijk een Shiatsu massage?

Een Shiatsu massage is een type massage die in de hele wereld gegeven wordt. De oorsprong van deze massage komt uit Japan en is een ander woord voor acupressuur. Door druk te geven op acupunctuurpunten hou je je lichaam in balans. Door deze druk komt er namelijk energie vrij die je weerstand beter maakt. Hierdoor waren ze in Japan in de veronderstelling dat ziektes minder snel voorkwamen. De Shiatsu massage is slechts een van de vele toepassingen van acupunctuur.

Waar komt de Shiatsu massage vandaan?

De Shiatsu massage komt oorspronkelijk uit Japan. Echter is de meeste kennis van dit type massage gebaseerd uit het westen. De westerse mensen hadden namelijk de beste kennis over onder andere fysiologie en anatomie. In het westen probeerden ze vele nieuwe technieken uit om te kijken hoe de cliënten reageerden. Vervolgens werd besloten of ze deze technieken zouden toepassen in de Shiatsu massage. De Shiatsu massage is op deze manier steeds verder ontwikkeld, tot de Shiatsu massage zoals hij nu wordt gegeven in Waalwijk.

Wat kun je verwachten van een Shiatsu massage in Waalwijk?

Het uiteindelijke doel van een Shiatsu massage is het verlichten en voorkomen van je klachten. Dit wordt voornamelijk bereikt door op specifieke punten van je lichaam te drukken, ook wel acupressuur genoemd. Er wordt druk uitgeoefend met de duimen, vingers en handpalmen om zo energie vrij te laten komen. Dit geeft mensen een fijn gevoel en kan de klachten verminderen. Daarnaast kan het erg goed helpen tegen verschillende soorten ziekten. Een groot verschil tussen de Japanse versie en de Westerse versie is het feit dat er veel meer druk wordt uitgeoefend in Japan. Behandelingen in andere landen zijn echter weer een stuk gerichter.

Tijdsduur van een Shiatsu massage in Waalwijk

Een Shiatsu massage duurt al snel ongeveer een uur en kan oplopen tot anderhalf uur. Je kunt zelf kiezen hoelang je behandeld wilt worden. Kies je ervoor om specifieke delen van je lichaam te behandelen? Dan duurt de behandeling waarschijnlijk iets korter, maar heb je er ook wat minder profijt van. De keuze is aan jou!

Waarom zou ik kiezen voor een Shiatsu massage in Waalwijk?

De belangrijkste reden om een Shiatsu massage in Waalwijk te nemen, is om je lichamelijke klachten te laten verdwijnen of verminderen. Er is echter nooit een garantie dat je klachten volledig verdwijnen. Wel wordt er aangenomen dat een pijnlijke rug, een whiplash of zelfs migraine verminderd kunnen worden, ook al is dit niet wetenschappelijk bewezen. Daarnaast werkt het natuurlijk ook ontspannend. Met alle druk die wordt uitgeoefend komt er energie vrij, dat een prettig gevoel geeft. Genoeg redenen dus om een Shiatsu massage te nemen!

Hoe kan ik zelf een Shiatsu massage geven?

Heb je interesse in masseren en zou je graag het vak beter willen leren? Kies dan voor een goede opleiding waarin je alles leert over het geven van een Shiatsu massage. Er zijn vele organisaties die cursussen en workshops geven om deze massage onder de knie te krijgen. Kies voor een opleiding waar je een papiertje krijgt, zodat jij kunt aantonen dat je succesvol een Shiatsu massage kunt geven.

Wat moet ik weten voordat ik een Shiatsu massage in Waalwijk boek?

Wanneer je op zoek gaat naar een salon voor een Shiatsu massage in Waalwijk is het belangrijk om naar de betrouwbaarheid hiervan te kijken. Heeft de organisatie zich aangesloten bij een keurmerk? Welke certificaten heeft een masseur behaald? Ook kun je op internet naar recensies zoeken.

Shiatsu massage Waalwijk

2 salon(s) gevonden in Waalwijk en omgeving

Sorteren op

Menu