Welke klachten kan een osteopaat behandelen?
Er zijn veel verschillende klachten die ene osteopaat kan behandelen. Voordat je behandeld kunt worden, is het wel belangrijk dat je weet waar de pijn vandaan komt. Hoofdpijn en stress kunnen namelijk op heel veel verschillende manieren ontstaan. Het kan zijn dat dit niks met weefsel te maken heeft, en dat het daarom niet helpt. Weet je de oorzaak niet? Dan kan deze behandeling geen kwaad. Mensen die zich laten behandelen, weten vaak niet waar de pijn vandaan komt. De osteopaat helpt om de pijn te verhelpen. Is de pijn verholpen? Dan kun je weer pijnloos door leven en meer genieten van het dagelijks leven.
Is een osteopaat goed?
Osteopathie richt zich op de algemene gezondheid en welzijn. Mensen die zich laten behandelen, hebben last van verschillende klachten. Deze mensen hebben vaak last van rug-, nek-, hoofd- of buikpijn. Het kan ook zijn dat de behandelde persoon last heeft van veel stress. Jij kunt je beter gaan voelen, door een goede massage. Een osteopaat zorgt ervoor dat je beter kunt bewegen en minder stress voelt. Deze manier van behandelen, bestaat nog niet zo super lang. Toch zijn de resultaten bij de meeste mensen erg goed. Mensen die last hebben van de zojuist genoemde klachten, laten zich steeds vaker behandelen.
Wat doet een osteopaat?
De osteopaat onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten. Vervolgens bedenkt de osteopaat de perfecte behandeling. Een osteopathie is een behandelvorm die voor iedereen anders is. De osteopaat past de behandeling aan naar jouw wensen, om het optimale resultaat te halen. De klachten die deze osteopaat behandeld, ontstaan door vastzittend weefsel. Door dit meer los te weken, kunnen de klachten een stuk minder worden. Wanneer de osteopaat de behandeling succes vol uitvoert ontstaan er een prettig gevoel. De stress van de behandelde persoon gaat weg, en de persoon voelt zich een stuk beter.
Wat is een osteopaat?
Osteopathie is ruim een eeuw geleden ontwikkeld door de Amerikaanse arts T. STILL. Hij ontwikkelde met zijn kennis en ervaring, een eigen genezingswijze. Bij hem kwamen steeds meer mensen, die last hadden van vage problemen. De mensen hadden last van allerlei verschillende klachten, en de Amerikaanse arts wist niet wat hij er mee moest. Hij heeft deze nieuwe manier van behandelen bedacht, waarbij de focus wordt gelegd op weefsel. Door vastzittend weefsel kunnen namelijk veel klachten ontstaan. Deze klachten kun je makkelijk oplossen, door je te laten behandelen door een osteopaat. Een osteopaat zorgt voor een behandeling die bij jou past, zodat jullie samen het beste resultaat halen.
Een osteopaat kan helpen bij veel verschillende klachten. De mensen die zich laten behandelen, hebben over het algemeen, allemaal verschillende klachten. Een osteopathie kan helpen bij nek-, buik- rug- en gewrichtsklachten. Het kan ook helpen oorontsteking, voorhoofdsholteontsteking, chronische vermoeidheid, hoofdpijn en aangezichtspijn.
Deze manier van behandelen bestaat nog niet zo heel lang en de behandeling wordt nog niet zolang in Nederland gegeven. De behandeling wordt niet vergoed in de basisverzekering, wel kun je er aanvullend voor laten verzekeren. De behandeling wordt dan meestal gedeeltelijk of helemaal vergoed. Wil jij alles over de kosten weten? Dan kun je het best contact opnemen met jouw zorgverzekering.
Wat is het verschil tussen een fysiotherapeut en een osteopaat?
De fysiotherapeut maakt gebruik van handtechnieken, apparaten en rektechnieken. Een osteopaat maakt alleen gebruik van handtechniek. Het doel van de handtechniek is dat het alles in het lichaam losser gaat zitten, zodat de pijn uit de gewrichten en spieren gaan. De technieken worden door de osteopaat op verschillende manieren toegepast. Dit is afhankelijk van het probleem en de klachten van degene die de behandeling ondergaat. Veel mensen die zich laten behandelen, komen geregeld terug. Deze mensen kunnen namelijk een stuk beter leven naar deze behandeling. Zei hebben veel minder last van stress of andere klachten. Hierdoor kunnen zei in het dagelijks leven een normaal leven leiden.
Doet een osteopaat pijn?
Of een behandeling bij een osteopaat pijn doet verschilt per behandelaar. De ene behandelaar heeft een harde manier, terwijl de ander zachte handtechnieken gebruikt. Het heeft ook te maken met jouw voorkeuren en de manier waarop jij behandelt wilt worden. Voor sommige mensen heeft een harde behandeling namelijk meer resultaat. Dit ligt vooral aan de klachten en de behandelaar.
Voor wie is een osteopaat geschikt?
Deze behandeling wordt gegeven aan zowel mannen, vrouwen als kinderen en is dus voor iedereen geschikt. De behandeling is goed voor mensen met hoofd-, nek-, rug, en buikpijn. De behandeling is ook goed voor mensen met slaaptekort en gewrichtspijn. Door deze handmatig weefselmassage voel jij je weer een stuk beter. De behandeling wordt in Nederland steeds vaker gegeven, en er is steeds meer vraag na deze behandeling. Mensen die deze behandeling laten uitvoeren, komen vaak regelmatig terug. Door een goede massage te krijgen, neemt de pijn enorm af. Gevolg: deze mensen kunnen leven zonder pijn. Veel mensen die zich laten behandelen, hebben last van chronische pijn. De pijn gaat dan niet weg, maar wordt wel een stuk minder. Hierdoor kunnen ook de mensen fijner leven.
Hoe bereid ik mij voor op een osteopaat?
Meestal vindt er voor deze behandeling een intakegesprek plaats. In dit gesprek kun je vertellen waar jij last van hebt. In dit gesprek worden de duur en de kosten van de behandeling besproken. Voor sommige mensen zitten er geen kosten aan, omdat deze mensen een aanvullende verzekering hebben. De osteopaat zorgt ervoor dat jij de optimale behandeling krijgt. Zo kunnen jullie samen het beste resultaat bereiken. De vorm van de massage wordt bepaald door jouw wensen. Ook speelt de pijn die je hebt mee, om de vorm van de behandeling te bepalen. De osteopaat weet nu waar hij de focus op moet leggen. Met optimale focus, een goede behandeling en een goede behandelaar, kunnen jullie het beste resultaat halen.
Wat zijn de kosten van een osteopaat?
De kosten worden bepaald door verschillende factoren. De belangrijkste factor is de tijd die de osteopaat met de behandeling bezig is. Is er vooraf een intakegesprek? Dan is de behandeling waarschijnlijk ook duurder. De osteopaat is dan langer met jou bezig, daarom is een behandeling met vooraf een intakegesprek duurder. Behandelingen bij een osteopaat duren gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten.
Hoe behandelt een osteopaat?
Een osteopaat zoekt eerst naar het pijnpunt en de oorzaak van de klachten. Daarna probeert hij het te behandelen met zachte handbewegingen. Met de zachte handbeweging probeert hij het lichaam weer te herstellen. De klachten kunnen na één behandeling afnemen, maar meestal duurt dit minimaal 4 behandelingen. Iedere osteopaat behandelt anders, de meeste behandelingen worden aangepast naar de wensen van de klant. Daarom vindt er meestal vooraf een intakegesprek plaats. Hierin vertelt de klant wat zijn klachten zijn. Mensen laten zich behandelen tegen veel verschillende klachten. Deze klachten zijn vaak chronisch en kunnen verminderd worden, door het regelmatig te behandelen.
Naar hoeveel behandelingen resultaat?
Dit verschilt per patiënt, en ligt ook aan de klachten die de patiënt ervaart. Gemiddeld kun je verschil merken na 2 tot 10 behandeling. De eerste massages helpen het meest, daarna neemt de frequentie af. Behandelingen vinden gemiddeld één keer per vier weken plaats en worden langzaam afgebouwd. Deze behandelingen worden niet vergoed door de basisverzekering, wel door de aanvullende verzekering. De behandeling worden dan deels of helemaal vergoed. Wil je weten hoeveel jij vergoed krijgt? Dan kun je het best contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. De exacte vergoeding verschilt namelijk per zorgverzekering.
Wordt een behandeling vergoed door de zorgverzekering?
Osteopathie wordt voor volwassen en kinderen niet vergoed door de basisverzekering. Wil je hier wel tegen verzekeren? Dan moet je hiervoor een aanvullende verzekering nemen. Deze kun je vinden onder de categorie alternatieve geneeswijzen. Met de aanvullende verzekering, wordt niet altijd alles vergoed. Wil je weten hoeveel jij vergoed krijgt? Dan kun je het best contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Voor veel mensen die zich regelmatig laten behandelen, is een aanvullende verzekering zeker aan te raden. Het is namelijk niet een hele dure verzekering, terwijl de behandeling zelf wel prijzig zijn.
Waar vind je een osteopathie praktijk?
Osteopathie praktijken schieten als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer mensen hebben last van klachten die een osteopaat behandeld. De groei in vind je niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Mensen hebben gemiddeld steeds meer last van stress, rug-, hoofd-, buikpijn en slapeloosheid. Ben je eenmaal naar een osteopaat geweest? Dan is de kans groot dat je vaker gaat. Voor veel mensen met klachten, helpt een behandeling enorm. Deze mensen hebben in het dagelijks leven minder last van pijn, en kunnen daardoor veel beter leven.
Hoe weet je of een osteopaat betrouwbaar?
Wil je zeker weten dat je een goede behandeling krijgt van een osteopaat? Vraag dan de osteopaat is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie en of deze geregistreerd staat bij Het Nederlands Register voor Osteopathie. Een osteopaat die bij deze verengingen is aangesloten, heeft de opleiding en het examen succesvol afgerond. Osteopaten krijgen regelmatig een toets of examen. Osteopathie is in Nederland een beschermd beroep, niet iedereen kan dus zomaar osteopaat worden. Wil je dit wel? Dan moet je een aantal diploma’s halen en een opleiding volgen.
Welke studie moet ik volgen om osteopaat te worden?
Wil jij osteopaat worden? Dan kun je dit op verschillende manieren bereiken. Je kunt Osteopathie in verschillende landen studeren. Veel mensen die osteopaat willen worden, gaan studeren in Londen. Hier staat namelijk de bekendste school voor mensen die osteopaat willen worden. De College of Osteopaths osteopathie is de vervolgopleiding die de meeste osteopaten hebben gevolgd. In Nederland kun je ook een opleiding volgen tot osteopaat. Dit kan deeltijd, maar ook voltijds. Voor voltijds, ben je een HAVO of vwo-diploma nodig. Deze moet in de richting zijn van N&G of N&T. Wil jij de opleiding in deeltijd doen? Dan ben je 7 jaar bezig. Je kunt de deeltijdstudie verkort doen, maar dan moet je wel een afgestuurde fysiotherapeut zijn.
Is osteopathie geschikt voor sporters?
Deze manier van behandelen is zeker geschikt voor (top) sporters. Sporters hebben vaak last van hun gewrichten, vooral topsporters en sporters die erg fanatiek en veel trainen. Deze sporters komen gemiddeld één keer in de vier weken voor een behandeling. De osteopaat kent de sporters door en door, daardoor kan hij hen de optimale behandeling geven.
Conclusie
Een behandeling die gegeven wordt door een osteopaat heeft voor de meeste mensen nut. Bij het intakegesprek wordt er gesproken over de klachten en welke behandeling daar het beste bij past. De behandeling wordt niet vergoed door de basisverzekering, wel kun je een aanvullende verzekering afsluiten. De aanvullende verzekering kun je vinden onder alternatieve genezingswijze. Sluit je deze verzekering af? Kijk dan goed of je de hele behandeling vergoed krijgt, of een deel van de behandeling. Hiervoor kun je het best contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Gemiddeld zijn er tussen de twee en tien behandeling nodig, om resultaat te zien. De meeste mensen zien resultaat al naar twee behandeling, maar dit ligt vooral aan de klachten.