Boek een bindweefselmassage

Vind gemakkelijk & eenvoudig online
een salon.

De bindweefselmassage behoort tot de beautytrends van dit moment! Steeds meer consumenten kiezen voor dit type massage om een veroudering van de huid tegen te gaan. Het gaat hierbij niet alleen om de hoofdhuid, maar ook om andere delen van het menselijk lichaam. Denk aan benen, billen en de buik.

Wat is een bindweefselmassage?

Zoals reeds geïntroduceerd werd, kan een bindweefselmassage bijdragen aan het tegengaan van een veroudering van de huid. De massage wordt in verschillende vormen aangeboden, gericht op de onderdelen van ons lichaam. Door de huid te kneden, krijgen de onderdelen van je lichaam meer volume. Dit valt te verklaren door het feit, dat de doorbloeding in bijvoorbeeld je gezicht verbeterd wordt. Een verbeterde doorbloeding zorgt niet alleen voor meer volume in je gezicht, maar ook voor het oplossen van pijnklachten. Waar je wang er voorafgaand aan deze massage nog slapjes bij kan hangen, ziet deze er nadien veel strakker uit!

Waar komt de bindweefselmassage vandaan?

Officieel wordt de bindweefselmassage toegekend aan Elisabeth Dicke, wat een Duitse heilgymnast en fysiotherapeut is. Toch is het vraag of zij deze massage volledig zelf bedacht heeft. Veel mensen beweren deze massage namelijk ook al terug te zien in de verhalen over de Egyptenaren, Romeinen en Grieken. Ook de Chinese bevolking zou deze massage in het verleden al gebruikt hebben, om de huid van het menselijk lichaam strak te houden.

Wat kun je verwachten van een bindweefselmassage?

Een massage van het gezicht lijkt op voorhand wellicht heel ontspannend. Dat is deze bindweefselmassage echter bepaald niet! Het kan behoorlijk pijn doen. Logischerwijs is dit enigszins afhankelijk van de plek op je lichaam, waar je de massage uit laat voeren. Bij deze massage is het gebruikelijk, dat de masseur gebruik maakt van een olie of crème. Deze middelen zorgen voor de hydratatie van de opperhuid. In combinatie met de verbetering van het volume van de huid, leidt dit tot een situatie waarbij rimpels minder goed zichtbaar zijn.

Hoe lang duurt een bindweefselmassage?

Waar sommige andere massages langer dan een uur kunnen duren, is dat bij de bindweefselmassage niet het geval. Deze massage neemt over het algemeen niet meer dan vijftien minuten tot een half uur in beslag. In het bijzonder, wanneer het om een massage van het gezicht gaat. Bij andere lichaamsdelen kan dit iets langer duren, van een half uur tot een uur.

Waarom zou ik kiezen voor een bindweefselmassage?

Met een bindweefselmassage kun je de verschillende onderdelen van je lichaam strakker laten lijken en meer volume geven. Eerder werden al het gezicht, de buiken en bijvoorbeeld billen genoemd. De massage geeft je huid een jonge en verzorgde uitstraling. Iets wat goed van pas komt, als je binnenkort een belangrijk gesprek of bijvoorbeeld een familiefeest hebt. Bezoek een massagesalon in de buurt, om te informeren naar de mogelijkheden die hier geboden worden. Zeker in de grote steden zijn er verschillende salons die deze massage aanbieden aan klanten. Houd er rekening mee dat stoppen met de behandeling vaak ook betekent, dat het effect snel zal zijn verdwenen.

Hoe kan ik zelf een bindweefselmassage geven?

Er zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar, waarmee je een soortgelijke massage thuis bij jezelf uit kunt voeren. Op deze manier blijft het effect van de bindweefselmassage  langer behouden. Ook worden er verschillende cursussen en workshops aangeboden, waarin je geleerd wordt hoe je deze massage uit kunt voeren. Houd er rekening mee, dat het lastig is om dit bij jezelf te doen. Volg de opleiding altijd bij een erkend instituut, om er zeker van te zijn dat je de juiste instructies aangeboden krijgt. Op internet vind je meer informatie over de betrouwbaarheid van deze instituten.

Wat moet ik weten voordat ik een bindweefselmassage boek?

Het boeken van een bindweefselmassage wordt afgeraden wanneer je onlangs gebruik gemaakt hebt van botox of fillers. De massage kan de stoffen hiervan sneller afbreken, waardoor het effect van botox en fillers minder groot is. Het wordt om deze reden aangeraden om enkele weken te wachten, voordat je deze massage uit laat voeren.

351 salon(s) gevonden in en omgeving

Sorteren op

Beauty Special 4 You

8.0/10 uit 9 reviews


Soest

Perfect Skin and Balance

8.0/10 uit 75 reviews


Brinkweg

Praktijk Ekru

8.0/10 uit 1 reviews


Krimpen aan den IJssel

Servaas Hair Beauty

8.0/10 uit 246 reviews

Oudenoord
Utrecht

Wendy Smits

8.0/10 uit 318 reviews

Tussen de Vaarten
Almere

Schoonheidssalon Hermosa

8.0/10 uit 157 reviews

Prinsenbeek
Breda

Larimer Skincare + Medispa

8.0/10 uit 169 reviews

Zevenbergen
Noord-Brabant

La Femm Schoonheidskliniek

8.0/10 uit 29 reviews

Pleinweg
Rotterdam

Beauty by Monika

8.0/10 uit 70 reviews

Ommoord
Rotterdam

Natural Sculpting

8.0/10 uit 10 reviews

Spuistraat
Amsterdam

Beauty by Marit

8.0/10 uit 96 reviews

Transvaalbuurt
Haarlem

Anneke Polak ~ holistische massage

8.0/10 uit 37 reviews

Rivierenwijk
Utrecht

Mo-Esthetics

8.0/10 uit 22 reviews

Museumkwartier
Amsterdam

WAX-ONLY

8.0/10 uit 42 reviews

Stedenwijk
Almere

Beautysalon Yarona

8.0/10 uit 133 reviews


Amersfoort

Feel Beautiful by An

8.0/10 uit 54 reviews

Betondorp
Amsterdam

Ada Hoefnagels Schoonheid en Meer

8.0/10 uit 138 reviews


Donau

INDISHA, pure cosmetics & co

8.0/10 uit 48 reviews


Bussum

Zayn Skincare

8.0/10 uit 88 reviews

Zomerland
Rotterdam

Abhya Massage

8.0/10 uit 83 reviews

Castricum
Noord-Holland
1 2 3 15

Op zoek naar een massage?

Menu