Boek een zwangerschapsmassage

Vind gemakkelijk & eenvoudig online
een salon.

Een zwangerschapsmassage wordt ook wel een ontspanningsmassage genoemd. Deze naam heeft de massage te danken aan het feit, dat alle onderdelen van het lichaam aan bod komen. Zo komt je lichaam tot rust en wordt de pijn die een zwangerschap met zich meebrengt verlicht. Dit is echter niet het enige voordeel van een zwangerschapsmassage!

Wat is een zwangerschapsmassage?

Zoals reeds beschreven werd, helpt een zwangerschapsmassage je lichaam te ontspannen. In de zware periode rond een zwangerschap is het prettig om af en toe even tot rust te komen. Zeker, wanneer je in de eerste maanden door blijft werken. Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam contact met de baby. Dat betekent dat de baby positief beïnvloed wordt door een lagere hartslag van zijn of haar moeder. Ook stofjes die voor een gelukkig gevoel zorgen, kunnen via de placenta bij je kind terechtkomen. Dit heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind.

Waar komt de zwangerschapsmassage vandaan?

Nieuw is de zwangerschapsmassage niet, al wordt deze term nog niet heel lang gebruikt. De massage is namelijk gebaseerd op een bestaande massagevorm, die we Hydromed noemen. Deze massagevorm komt van oorsprong uit Engeland, waar therapeuten de massage gebruikten om de druk op verschillende gewrichten in ons lichaam te verminderen. Bij deze massage werd na verloop van tijd ook gebruik gemaakt van een warmtekussen, welke vaak gevuld werd met heet water. Een hulpmiddel die ook bij een zwangerschapsmassage regelmatig wordt ingezet om het effect hiervan te vergroten.

Wat kun je verwachten van een zwangerschapsmassage?

Bij een zwangerschapsmassage wordt het hele lichaam gemasseerd. Op deze manier kan de stress op iedere plek uit je lichaam gemasseerd worden. Tijdens de massage maakt je lichaam een stofje aan, welke de naam oxytocine draagt. Dit stofje geeft je een tevreden en prettig gevoel, waardoor de kans op stress afneemt. Je lichaam heeft zo de mogelijkheid om te herstellen van de inspanning die het tijdens de zwangerschap moet leveren. Naast het aanmaken van dit stofje, resulteert een zwangerschapsmassage ook in het tot rust brengen van het centrale zenuwstelsel.

Hoe lang duurt een zwangerschapsmassage?

De duur van een zwangerschapsmassage hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren. Er worden normaliter massages van 30, 45, 60 en zelfs 75 minuten aangeboden. In sommige salons is het mogelijk om de duur van de massage verder te verlengen. De meest gebruikelijke duur van een zwangerschapsmassage is 60 minuten.

Waarom zou ik kiezen voor een zwangerschapsmassage?

Je lichaam heeft het over het algemeen zwaar te verduren tijdens een zwangerschap. In je lichaam verandert er van alles, om voldoende ruimte te creëren voor je aankomende kind. Daarbij verbruikt je lichaam energie om het kind te kunnen voeden en te laten groeien. Daar komt bij dat de belasting van je rug- en beenspieren gedurende de zwangerschap toe zal nemen. Er komt immers een steeds groter gewicht op deze spieren te leunen, door de groei van je buik. Met een zwangerschapsmassage worden deze spieren volledig tot rust gebracht.

Hoe kan ik zelf een zwangerschapsmassage geven?

Een zwangerschapsmassage aan jezelf geven is vanzelfsprekend erg lastig. Op veel plekken kun je niet goed komen, waardoor het effect van de massage minimaal is. Wil je een dergelijke massage aan iemand anders geven? In dat geval is het belangrijk om je hier goed op in te lezen. Volg bijvoorbeeld een cursus of workshop bij een officiële aanbieder van deze massages. Zo krijg je een beter beeld wat een zwangerschapsmassage is en de manier waarop deze moet worden uitgevoerd. Je wilt een verergering van de lichamelijke klachten bij een zwangere vrouw immers verminderen in plaats van versterken.

Wat moet ik weten voordat ik een zwangerschapsmassage boek?

Neem een zwangerschapsmassage alleen af bij organisaties die hier gespecialiseerd in zijn. Er zijn op internet handige website te vinden, waarop je recensies vindt over massagesalons bij jou in de buurt. Dit geeft je een goed beeld van hun betrouwbaarheid! Ook kun je naar de door een masseur behaalde certificaten informeren, alvorens je een zwangerschapsmassage afneemt.

232 salon(s) gevonden in en omgeving

Sorteren op

BOOZST

8.0/10 uit 11 reviews

Asterdse Sluis
Breda

Massage City Points x Rotterdam

8.0/10 uit 24 reviews

Pannekoekstraat
Rotterdam

JHealing - Zaandam

8.0/10 uit 9 reviews


Cornelis van Uitgeeststraat

Ruchi’s Holistic therapy

8.0/10 uit 120 reviews

Frederik Hendriklaan
Den Haag

Servaas Hair Beauty

8.0/10 uit 246 reviews

Oudenoord
Utrecht

HAIR and Lounge

8.0/10 uit 61 reviews


Warmond

AAN Massagepraktijk

8.0/10 uit 30 reviews

Terwijde
Utrecht

Veranda Thai Wellness

8.0/10 uit 218 reviews

Van Woustraat
Amsterdam

Larimer Skincare + Medispa

8.0/10 uit 169 reviews

Zevenbergen
Noord-Brabant

Zen Wellness

8.0/10 uit 230 reviews


Rijnstraat

La Femm Schoonheidskliniek

8.0/10 uit 29 reviews

Pleinweg
Rotterdam

Jasmijn's Beauty

8.0/10 uit 48 reviews

Transvaalkwartier
Den Haag

Thai Nakara wellness & spa

8.0/10 uit 55 reviews

Generaal Cronjéstraat
Haarlem

Sophie Fagan Holistic Massage

8.0/10 uit 110 reviews

Bos en Lommer
Amsterdam

Monica Mole Massage & Craniosacral Therapy

8.0/10 uit 29 reviews

Westerpark
Amsterdam

Thai Lanna Traditional Thai Massage

8.0/10 uit 131 reviews

Keizerstraat
Den Haag

Massage Studio Opbuuren

8.0/10 uit 102 reviews


Maarssen

Beauty by Marit

8.0/10 uit 96 reviews

Transvaalbuurt
Haarlem

Anneke Polak ~ holistische massage

8.0/10 uit 37 reviews

Rivierenwijk
Utrecht

Patrick Massages

8.0/10 uit 87 reviews

Ypenburg
Den Haag

Radiant Life Care

8.0/10 uit 93 reviews

Van Woustraat
Amsterdam

Beautysalon Yarona

8.0/10 uit 133 reviews


Amersfoort
1 2 3 10

Op zoek naar een massage?

Menu