Voor welke massage in de zomer kies jij?

Vind je het heerlijk om met enige regelmaat een massage te ondergaan? Dan weet je vast hoe ontspannend het is. Terwijl je spieren lekker los worden gemaakt, komt je lichaam en hoofd tot rust. Door het masseren wordt de bloedcirculatie verbeterd en krijg je meer weerstand. Doordat je regelmatig wordt gemasseerd, neemt namelijk het aantal bloedcellen in je lichaam toe. En dat verhoogt je immuunsysteem. Een massage is dus goed voor lichaam en geest. Het vermindert stress en maakt de spieren soepeler. Maar kun je ook tijdens de warme zomermaanden gemasseerd worden en zo ja, welke massages worden dan aanbevolen? We leggen je het graag uit.

Lekker ontspannen bij warm weer

Wanneer het warm weer is voel je je meestal ook wat lomer. Daardoor is het makkelijker om je te ontspannen en je volledig over te geven aan een massage. Je kunt de masseur vragen om massageolie te gebruiken met een verkoelend effect. Indien mogelijk kun je kiezen voor een massage tijdens de avonduren. Omdat het buiten dan wat afkoelt qua temperatuur is dat voor jezelf en diegene die je masseert waarschijnlijk ook wat prettiger. Kies in ieder geval een milde massage uit waarbij er weinig druk en wrijving ontstaat. Zo houden jij en de masseur het hoofd koel.

Ontspanningsmassage of lymfemassage

Een klassieke ontspanningsmassage is bij warm weer ideaal. Dit komt omdat er doorgaans milde aanrakingen bij komen kijken en er weinig druk wordt uitgevoerd. Door het ontspannend effect daalt je hartslag waardoor je het vanzelf koeler krijgt. Een andere, prettige massage is de lymfemassage. Zeker tijdens de zomermaanden kun je last krijgen van vochtophopingen, met name in de enkels en onderbenen. Bij deze massagetechniek worden zacht ritmische en pompende bewegingen gebruikt waardoor het lymfevocht wordt voortgestuwd. De kleine klepjes in de lymfevaten zorgen ervoor dat het vocht niet terugstroomt.

Thaise massage

Ga je met een hele groep naar een massagesalon in de zomer? Vraag dan een Thaise voet- en onderbeenmassage aan. Voor de herkenbaarheid laat je voor het hele gezelschap handdoeken bedrukken. Om het milieu niet extra te belasten neem je de benodigdheden natuurlijk niet in plastic tassen mee. Laat daarom papieren tassen bedrukken waarin bijvoorbeeld de handdoek en badjas wordt opgeborgen. Bij deze manier van masseren ligt de focus op de voeten en onderbenen waarbij de reflexzones worden gestimuleerd. Omdat deze massage met aromatische olie of crème wordt uitgevoerd, voelt dit zeer verfrissend aan.

Massage zonder aanraking

Wanneer je tijdens warm weer helemaal niet wilt worden aangeraakt, biedt klankmassage uitkomst. De klanken van onder andere klankschalen en gongs zijn zeer ontspannend. De trillingen werken door in je lichaam waardoor blokkades, ook in je geest, worden losgemaakt. Nog intenser wordt het wanneer een klankschaal op je lichaam wordt geplaatst. Nadat je tijdens de klankmassage je helemaal in jezelf terugtrekt, voel je je na afloop heerlijk fris en een compleet ander mens. Klankmassage is de ultieme manier om tijdens een warme zomer het hoofd koel te houden.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Menu