10 tips voor het geven van de beste massage

Ontspanningsmassage geven tips

Het is fijn om een massage te krijgen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld naar een massagesalon. Het is echter ook heel fijn om het zelf te kunnen. Zo hoeven mensen in je buurt niet naar een massagesalon. Ook kun je hen wat leren, zodat zij jou ook kunnen masseren: mooi meegenomen, toch? In deze tekst krijg je een aantal tips die ervoor zorgen dat je anderen een fijne massage kunt geven. Dit is niet alleen van de techniek die je gebruikt afhankelijk, maar ook van andere factoren. Hier kun je lezen welke dat zijn.

Tip 1: Gebruik massageolie

Ten eerste is het een goed idee om massageolie te gebruiken. Masseren zonder olie kan natuurlijk ook, maar het gebruiken van olie is een aanrader. Ten eerste heeft de massageolie een aangename geur. Dit zorgt voor nog meer ontspanning. Daarnaast maakt het de huid wat soepeler, waardoor het masseren minder stroef gaat.

Tip 2: Kies de goede massageolie uit

Er zijn een aantal aandachtspunten als het gaat om het kiezen van een massageolie. Allereerst is het belangrijk om een olie te kiezen die jij en degene die gemasseerd wordt qua geur aangenaam vinden. De mate van ontspanning is hier namelijk deels van afhankelijk. Een massageolie die vaak gebruikt wordt, is lavendelolie. Dit zorgt ervoor dat je je goed kunt ontspannen. Of je van lavendel houdt, is echter aan jou. Daarnaast is het verstandig om voor een olie te gaan die goed in de huid trekt en deze niet te glad maakt. Dit eerste is belangrijk zodat er geen laagje op de huid blijft zitten. De huid moet niet te glad worden, omdat het contact met de huid dan minder is.

Tip 3: Zorg ervoor dat het niet te koud is

Om degene die gemasseerd wordt optimaal te kunnen laten ontspannen, is het belangrijk om te zorgen voor een aangename temperatuur. Waarschijnlijk zal deze voor degene die gemasseerd wordt eerder te koud dan te warm zijn. Dit hangt af van het soort massage, maar bij bijvoorbeeld een rugmassage zal er kleding opgestroopt of uit moeten. Hierdoor is het voor degene die gemasseerd wordt waarschijnlijk wat kouder dan voor jou. Het is echter ook niet fijn als het te warm is. Kijk hier goed naar en vraag aan degene die gemasseerd wordt of diegene de temperatuur aangenaam vindt.

Tip 4: Zorg voor volledige ontspanning

Als de temperatuur en de massageolie goed zijn, kan degene die gemasseerd wordt zich al deels ontspannen. Het is echter van nog meer factoren afhankelijk of diegene zich volledig kan ontspannen. Dit hangt onder andere van de drukte af. Zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit met weinig tot geen achtergrondgeluid. Ook kan bijvoorbeeld muziek helpen bij het creëren van een rustgevende sfeer. Zet daarom eventueel rustige muziek op, maar uiteraard niet te hard. Verder ontspant degene die gemasseerd wordt het meest als er niet te veel tegen hem of haar gepraat wordt. Zeg dus niet te veel en als je wat zegt, doe dit op een rustige manier.

rustige muziek

Tip 5: Zorg ervoor dat je zelf ook ontspannen bent

Het is ook belangrijk dat jij zelf ontspannen bent. Dit is niet alleen prettig voor jouzelf, maar ook voor degene die gemasseerd wordt. Als jij namelijk ontspannen bent, zal dit aan de massage te merken zijn. Masseer op een rustige manier, doe dit zeker niet te gehaast. Ook zal degene die gemasseerd wordt het aan je zien of het aan je stem horen als je gestrest bent. Dit is niet bevorderlijk voor de ontspannen sfeer. Daarnaast is het voor jezelf ook het prettigst als je kunt genieten van het masseren en de rustgevende muziek.

Tip 6: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele complicaties

Een massage krijgen is fijn, maar niet in alle gevallen verstandig. Dit geldt als degene die je wilt masseren bijvoorbeeld bepaalde medicatie slikt of een huidaandoening heeft. Een massage pakt dan niet altijd goed uit. Bespreek dit daarom met degene die je wilt masseren. Vraag of degene medicatie slikt of aandoeningen of andere complicaties heeft en ga na of een massage in die gevallen verstandig is. Schakel bij twijfel een arts in, zodat je zeker weet of het geven van de massage een goed idee is.

Tip 7: Bespreek de wensen en ervaringen van degene die gemasseerd wordt

Zorg ervoor dat je weet wat degene die gemasseerd wordt precies wilt, voordat je begint met masseren. Wil diegene bijvoorbeeld alleen een rugmassage of wil hij of zij ook een schoudermassage of iets anders? Bespreek dit van tevoren, zodat je je hierop voor kunt bereiden. De massagetechnieken kunnen namelijk verschillen per soort massage. Daarnaast is het belangrijk om er zeker van te zijn dat degene die gemasseerd wordt geniet van de massage. Zoals gezegd kun je het beste niet al te veel praten tijdens het masseren, maar bepaalde vragen zijn wel belangrijk. Zo kan het zo zijn dat de temperatuur van je handen vervelend aanvoelt, of dat een bepaalde plek pijn doet. Vraag aan degene die gemasseerd wordt of het goed aanvoelt, als je bijvoorbeeld wat meer druk op een plek zet.

Tip 8: Gebruik de goede technieken

Afhankelijk van het soort massage dat je gaat geven, is het belangrijk om enkele technieken te kennen. Er zijn veel verschillende technieken. Welke je het beste kunt gebruiken, hangt ook af van de wensen van degene die gemasseerd wordt. Als de massage bedoeld is om spieren los te maken, kun je gebruik maken van je knokkels om extra druk te zetten. Doe dit uiteraard wel gecontroleerd en met de juiste techniek. Als de massage puur ter ontspanning dient, zul je misschien eerder gebruik maken van je hele hand of je vingertoppen. Bij een rugmassage kun je rondjes maken met je handen door naar boven en weer naar beneden te gaan. Hierbij kun je de druk verhogen en weer laten afnemen. Voor bijvoorbeeld een been- of schoudermassage, kun je weer andere technieken gebruiken. Ga na welke technieken goed zijn voor welke massage.

Tip 9: Neem eventueel een massagecursus

Je kunt opzoeken welke technieken er zijn, maar je kunt ook een massagecursus nemen om dit te weten te komen. Bovendien kun je bij zo’n cursus precies leren hoe je het het beste kunt doen. Lezen welke technieken er zijn heeft namelijk niet hetzelfde effect als precies zien wat er gedaan wordt. Hiervoor kun je eventueel ook filmpjes kijken, maar op een massagecursus kun je ook feedback krijgen, wat handig is. Als je dus nog niet zo ervaren bent met masseren en het beter onder de knie wilt krijgen, is dit een optie.

Tip 10: Zorg voor de nodige attributen

Als je iemand gaat masseren, heb je hier in principe niets voor nodig. Massageolie is handig, maar verder heb je niets perse nodig. Er zijn echter een aantal attributen die je kunt gebruiken. Ten eerste een massagetafel. Het voordeel hiervan is dat er vaak een gat in zit, waar het hoofd van degene die gemasseerd wordt in kan. Dit ligt comfortabeler. Daarnaast kun je bijvoorbeeld gebruik maken van hotstones. Dit zijn opgewarmde stenen die op de rug gelegd worden en erg ontspannend zijn. Deze zou je eventueel kunnen gebruiken. Er zijn nog een heleboel andere mogelijke accessoires die ervoor zorgen dat degene die gemasseerd wordt optimaal kan ontspannen. Bekijk wat de opties zijn en beslis of je deze wilt gebruiken.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Hoofdcategorie

Beste massage apparaat kopen? Top 7 van 2021

Massage apparaten worden steeds populairder. Daarom zijn veel mensen op zoek naar het beste massage apparaat. Er zijn vandaag de dag dan ook veel verschillende varianten te krijgen. Handig, want zo is er voor elk kwaaltje wel een geschikt apparaat te vinden.

Hoofdcategorie

Beste massage gun kopen? Top 7 van 2021

Denk je aan pistolen dan zul je dit wellicht niet zo snel associëren met massages. Toch worden massage guns steeds populairder, met name onder sporters. Lees hier alles over de beste massage guns.

beste massage gun
Menu