Hoe kan ik mezelf masseren bij pijnlijke benen?

massage pijnlijke benen

Iedereen heeft wel eens last van pijnlijke en vermoeide benen en dat kan erg vervelend zijn. Je enkels kunnen opzwellen en je benen zwaar aanvoelen. Bij beweging worden je benen snel moe en vooral ’s nachts kunnen klachten opspelen en je zelfs uit je slaap houden. Gelukkig kan een massage de klachten verminderen. Je kan hiervoor een massagepraktijk bezoeken, maar als je weet hoe je te werk moet gaan, kan je het ook eenvoudig zelf doen. Dit artikel vertelt je precies hoe je het masseren van je benen het beste aan kan pakken.

Massage tegen pijnlijke benen

Pijn in de benen kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is overmatige spierspanning, maar ook te weinig beweging kan voor zere benen zorgen. Een massage maakt de beenspieren los en gaat pijn tegen. Na de eerste massage voel je al verlichting. Het masseren van de benen zorgt voor ontspanning en stimuleert de bloedsomloop. Afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd, waardoor spierpijn sneller verdwijnt. De massage heeft ook een gunstig effect tegen spataderen en cellulitis. Een beenmassage doe je eenvoudig zelf. Je hebt er weinig voor nodig en je kan het zomaar even tussendoor doen.

Wat heb je nodig voor een beenmassage?

Het is handig om massageolie of -crème te hebben met ingrediënten die goed zijn voor je bloedsomloop. Onder andere wilde kastanje, rozemarijn en jojoba hebben een positieve werking op je bloedcirculatie. Zorg er ook voor dat je een kruk of stoel hebt waar je je been op kan leggen. Als je extreem vermoeide benen hebt is het fijn om na de massage een beenmasker te gebruiken. Dit doe je door massagecrème extra dik aan te brengen en vervolgens je benen afgedekt omhoog te leggen. Dit werkt verkoelend en gaat vermoeidheid tegen.

Hoe ga je te werk?

Ga op een comfortabele plek zitten, leg één been op de kruk en verdeel de massageolie over je been. Masseer vervolgens met lichte druk van de onderkant van je kuiten richting de knie en strijk dan naar beneden. Herhaal dit een aantal keer en wissel je handen af. Wees voorzichtig rond de knie en bij eventuele spataderen. Bij je bovenbenen gebruik je meer druk, dit kan gemakkelijker met de muis van je hand. Strijk van de knie richting de heup, eerst aan de voorkant, daarna aan de achterkant. Dit doe je bij beide benen twee keer.

Voeten masseren

Naar wens kan je ook nog je voeten masseren. Leg je voet op je knie en breng de olie aan. Trek voorzichtig aan iedere teen en duw vervolgens met je handpalm eerst je tenen naar boven en daarna naar beneden. Buig vervolgens je voet naar beneden door op je wreef te duwen. Daarna wrijf je met je wijsvingers over je tenen. De achillespees masseer je door met je duim en wijsvinger lichte druk uit te oefenen. De voetzool masseer je met je duimen door draaiende bewegingen te maken van binnen naar buiten. Tot slot masseer je op dezelfde manier de bovenkant van je voeten.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Menu