Is massageolie goed voor de huid?

Is massage olie goed voor de huid

Door de aangename geur en ontspannende werking is massageolie een erg prettig middel bij massages. Bovendien zorgt het ervoor dat de huid niet te stroef is, waardoor het masseren een stuk gemakkelijk gaat en fijner aanvoelt. Maar massageolie heeft nog meer voordelen. Het heeft bijzondere eigenschappen die goed en soms zelfs helend zijn voor de huid.

Wat is de beste massageolie?

Er bestaan veel soorten massageolie, allemaal met verschillende geuren en ingrediënten. De ingrediënten bepalen de kwaliteit van de olie en voor welk doel en huidtype deze geschikt is. Zo vraagt een sportmassage vaak een stroever middel dan een ontspanningsmassage en heeft een droge huid een andere olie nodig dan een gevoelige huid. Bovendien heeft ieder mens zijn eigen persoonlijke voorkeur voor geuren. In de regel is massageolie met natuurlijke ingrediënten het beste voor je huid. Kunstmatige middelen zoals paraffine en vaseline kunnen namelijk de huid afdekken, huidtalg oplossen en allergische reacties veroorzaken.

Massageolie voor de gevoelige huid

Amandelolie en druivenpitolie zijn oliën met voedende eigenschappen en worden vaak gebruikt als basis voor de massageolie. Amandel- en druivenpitolie zijn milde en aangename oliën en vrijwel voor ieder huidtype geschikt. Een gevoeligere huid heeft baat bij olie met geranium of eucalyptus. Olie met geranium brengt een beschermend en verzorgend laagje over de huid. Eucalyptus zorgt voor verkoeling en verfrissing van de huid en heeft zelfs genezende eigenschappen.

Massageolie voor de droge huid

Oliën waarbij lavendel of sandelhout is toegevoegd, hebben hydraterende eigenschappen en zijn erg geschikt voor de droge huid. Ook avocado olie bevat veel voedende eigenschappen welke de ruwe huid weer gezond en zacht maken. Jojoba olie is een olie rijk aan vitaminen en mineralen, het werkt hydraterend en maakt de huid glad. De voordelen van avocado olie en jojoba olie is dat deze oliën goed de huid in trekken en geen reststoffen achterlaten.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Menu