Wat is een Ayurvedische massage?

ayurvedische massage

De Ayurvedische massage is een bekende lichaamsmassage die ontstaan is in India. Door deze vorm van masseren, wat ook wel op een Indiaas ritueel lijkt, krijg je meer energie en rust. De behandeling werkt genezend als je last hebt van bepaalde aandoeningen. Veel mensen met lichamelijke klachten laten zichzelf regelmatig masseren. Veel personen vinden het een heerlijke massage en zijn er gelijk de voordelen van in. Deze mensen voelen zich gelijk een stuk beter en presteren daarom beter in het dagelijks leven.

Wat zijn de voordelen van een Ayurvedische massage?

Aan deze massage zitten veel voordelen. De behandeling wordt in Nederland steeds vaker gegeven, omdat massages steeds populairder worden. Zeker sinds het Coronavirus zijn massages booming. Veel mensen ervaren meer stress dan normaal. Een goede massage is iedereen aan te raden. Voordelen van de behandeling zijn:

  • Meer energie
  • Meer rust
  • Het kan genezend werken

Mensen met lichamelijke- of fysiek klachten laten zichzelf het vaakst masseren. Veel vrouwen zijn gek op deze behandeling, omdat ze het een fijne massage vinden en even helemaal tot rust komen.

Wat kun je verwachten van een Ayurvedische massage?

Iedereen heeft verschillende verwachtingen voor deze behandeling. Niet alle behandeling zijn hetzelfde, hoe de behandeling eruit gaat zien? Dat ligt vooral aan de behandelaar. Op deze massage zijn weer verschillende varianten. Niet alle massages duren even lang, daardoor is geen één massage hetzelfde. Door deze massage krijg je vooral een ontspannend gevoel.

De massage kan worden aangepast naar jouw wensen. Het resultaat van de behandeling zal dan een stuk beter zijn. Door deze behandeling krijg je meer levensenergie. Een kenmerk van deze behandeling is het gebruik van kruidenolie.

Hoelang duurt de Ayurvedische massage?

De gemiddelde Ayirvedische massage duurt 30 tot 90 minuten. De massages zijn geschikt voor jong en oud, toch zie je bij de behandeling vooral volwassen mensen. Deze mensen hebben vaker klachten, daarom nemen ze de massage vaker. Veel kinderen of jongvolwassen stappen niet snel naar een praktijk. Dit is meer iets voor volwassen. Volwassen vrouwen nemen de massage het vaakst.

Wat is de doelgroep voor deze massage?

Iedereen kan zichzelf laten masseren. De doelgroep voor deze massage is dus letterlijk iedereen, toch is de behandeling vooral populair bij vrouwen. Mensen die kampen met mentale-klachten laten zichzelf ook vaker masseren. Veel massages geven een ontspannend gevoel en verminderen daardoor de stress. Mensen die last hebben van stress, laten deze massage gemiddeld één of twee keer per maand uitvoeren. Deze mensen voelen zich na een massage een stuk beter.

Wat kost een Ayurvedische massage?

Deze massage heeft niet bij elke masseur dezelfde prijs. De ene praktijk is duurder, dan de ander. Dit heeft te maken met verschillende factoren die de uiteindelijk prijs bepalen. De prijs is afhankelijk van de duur van de massage, waar de massage wordt gegeven en of het bedrijf officieel geregistreerd. Is dit het enige inkomen van de masseur? Dan ben je vaak duurder uit.

Officiële praktijk of niet?

Mensen die dit werken doen als bijbaan zijn een stuk goedkoper, dan officiële bedrijven met mensen in dienst. De kosten zijn ongeveer 60 euro per uur. Een behandeling van 30 minuten kost gemiddeld 35 euro, een behandeling van 1 uur 60 euro en een behandeling van 75 minuten 70 euro. Bij sommige praktijken heb je vooraf een intake, deze praktijken zijn meestal een stuk duurder. Deze tarieven gelden voor de meeste officiële praktijken.

Waar kun jij je laten masseren?

Tegenwoordig vind je praktijken in steeds meer steden en dorpen. Deze behandeling is redelijk populair en wordt steeds populairder. De behandeling wordt dus steeds vaker aangeboden. Er is sinds de Coronacrisis steeds meer vraag naar massages. De behandeling is sowieso te volgen in de steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam. In deze steden zitten meerdere praktijken die deze massage en soortgelijke massages aanbieden. In de meeste andere steden, vind je ook praktijken. Zelf is sommige kleine dorpen kun je je laten masseren. Meestal zit een masseur bij de huisartsenpost.

Zijn er verschillende variant op de Ayurvedische massage?

Op deze massage zijn inderdaad veel verschillende varianten. Op bijna elke massage zijn verschillende varianten. De massage kan op basis van jouw wensen worden samengesteld. Elke masseur geeft de massage anders, bij elke behandeling is het resultaat ook anders. We raden aan om naar een professionele praktijk te gaan, omdat je hier de beste massage krijgt. De verschillende varianten ontstaan meestal in de loop van de jaren. In elke land wordt de massage anders gegeven. Meestal kun je de massage aanpassen naar jouw wensen. Dit geldt trouwens niet bij alle praktijken. Meestal moet je dit wel vooraf aangeven, zodat de masseur hier rekening mee kan houden.

Ayurvedische massage: aanrader of niet?

Mensen die zich laten masseren, zijn meestal enorm positief over de werking. Dit geldt zeker wanneer je bij een professionele praktijk bent geweest. Er zitten namelijk enorme verschillen in kwaliteit bij de praktijken. Je kunt jezelf het best laten, masseren bij een geregistreerde praktijk. Je weet dan zeker dat je een kwalitatieve massage krijgt. De behandeling wordt erg aangeraden voor mensen met fysieke klachten. Wanneer de pijn verminderd wordt door de behandeling, zien deze mensen dit als erg positief. Mensen zijn gemiddeld naar de behandeling weer een stuk gelukkiger.

Hoe kun je jezelf voorbereiden voor de Ayurvedische massage?

Er zijn verschillende manieren hoe jij je kunt voorbereiden op de Ayurvedische massage. Het is belangrijk dat je geen strakke kleding aan trekt. Dit is namelijk niet fijn bij de massage. Draag je losse kleding? Dan kan de massage beter worden uitgevoerd.

Ayurveda doe-het-zelf massage

Deze massage is prima bij jezelf uit te voeren. Er zijn verschillende online platformen waar je kunt leren: hoe je deze massage bij jezelf kunt geven. Veel mensen die deze massage bij zichzelf uitvoeren, hebben last van stress. Je lichaam houdt namelijk enorm veel stress vast. De massage is makkelijk bij jezelf uit te voeren en zorgt voor een betere doorbloeding. Heb je vaak last van veel stress? Dan is het zeker handig als je jezelf kunt masseren. Door jezelf te kunnen masseren bespaar je veel geld, maar voel je je toch een stuk beter. Het is wel van belang dat je de goede olie in huis hebt. Zo kun je namelijk het optimale resultaat halen.

Conclusie

De Ayurvedische massage is aan te raden voor iedereen. Mensen laten zich vooral masseren als ze klachten hebben. Dit kunnen zowel fysieke, als mentale klachten zijn. Je kunt jezelf masseren, maar je kunt het ook laten doen door een masseur. Er zijn veel verschillende vormen van deze massage. De massage kun je helemaal naar jouw smaak samenstellen. Ga je naar een professionele masseur? Dan heb je vaak van tevoren een intakegesprek.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Hoofdcategorie

Wat is een sportmassage?

Vaak gaan mensen naar een massagesalon om zich even helemaal te kunnen ontspannen. Zo’n ontspanningsmassage heeft als doel fysieke of mentale spanning te verminderen.…
wat is een sportmassage
Hoofdcategorie

Wat is een KoBido-massage?

De Kobido-massage is een gezichtsmassage die is ontstaan in Japan. Deze massage focust zich op het gezicht en kenmerkt zich door kneden van het…
kobido massage
Menu