Wat is een Klankmassage?

klankmassage

Je hebt vast al eens gehoord van klankmassage, ook wel klankschaalmassage genoemd. Maar het is helemaal niet gek als je niet goed weet wat dit inhoud. De naam zegt het in feite al; het is een vorm van massage waarbij klanken centraal staan. Hiervoor worden klankschalen gebruikt.

Het is een zeer bijzondere vorm van massage, welke niet te vergelijken is met een traditionele massage. Hieronder lees je meer over de herkomst van de klankmassage en wat je kunt verwachten van deze massage.

Waar komt het vandaan?

Klankschaalmassage komt oorspronkelijk uit Tibet. De klankschalen, ronde, metalen kommen, worden hier al eeuwenlang door monniken gebruikt voor rituelen, maar ook om voedsel in te bewaren en als muziekinstrument. Ook in Nepal, China en Japan worden de schalen al eeuwenlang gebruikt.

Tegenwoordig wordt klankschaalmassage over de hele wereld toegepast en ook door diverse beroepsgroepen. Klankmassage zorgt voor een diepe ontspanning en is dan ook geschikt voor iedereen die hiernaar op zoek is of hier baat bij denkt te hebben.

Hoe werkt het precies?

Bij een klankmassage worden de klankschalen op en rond je lichaam gezet. Door de schalen zacht aan te slaan gaan deze trillen. Deze trillingen zijn zowel hoorbaar als voelbaar. Maar wat doen deze trillingen precies?

Om te begrijpen hoe een klankmassage werkt is het belangrijk om te snappen hoe deze trillingen werken. Als je een steentje in het water gooit ontstaan er kringen. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. De trillingen van de klankschalen verspreiden zich op zo’n zelfde manier door het menselijk lichaam als de kringen in het water en dringen zo door tot diep in elke cel van je lijf. Sommige mensen zullen de trillingen alleen aan de oppervlakte voelen, terwijl andere mensen de trillingen tot diep in hun lijf voelen gaan.

Wat kun je verwachten van een klankmassage?

Over het algemeen zal er eerst een kort intake gesprek plaatsvinden. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld en weet de therapeut hoe hij of zij je het beste kan behandelen. Bij een klank massage houdt je je kleding aan. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je goed kunt ontspannen, dus het is aan te raden om makkelijk zittende kleding aan te doen.

Bij de eerste behandeling zal het vooral om ontspanning gaan. Vervolgbehandelingen kunnen helemaal op de wensen van de klant worden afgestemd. Een behandeling duurt gemiddeld een uur inclusief voor- en nagesprek.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Hoofdcategorie

Wat is de beste massageolie?

Massageolie is vaak een noodzakelijk product bij vele diverse soorten massages. Er is dan ook een enorm aanbod beschikbaar van diverse massageolies. Het is…
beste massage olie
Hoofdcategorie

DRO-HO’s MotionCiser – Review

De DRO-HO’s Motionciser is je persoonlijke fysiotherapeut en masseur aan huis. Het apparaat maakt gebruik van warmtetherapie, loopsimulatie en vibratietechnologie. Als je last hebt…
DRO-HO’s Motionciser – review
Menu