Welke massage wordt vergoed door de verzekering?

massage vergoeding

Massages zijn een ideale manier om te ontspannen en heerlijk tot rust te komen. Maar massages kunnen ook nog eens grote voordelen voor je gezondheid hebben. Daarom bieden steeds meer zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen waarin massages vergoed worden. En dat is mooi meegenomen, want massages zijn vaak niet goedkoop. In dit artikel lees je wat de gezondheidsvoordelen zijn van massages en welke massages in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Gezondheidsvoordelen van massages

Naast ontspanning en vermindering van stress is een massage goed voor je weerstand en doorbloeding. Massages geven energie en helpen je lichaam zijn afvalstoffen kwijt te raken. Dit activeert je zelf herstellend vermogen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk heeft massage voordelen. Zo verbetert het de balans tussen lichaam en geest en verhoogt het je geluksgevoel. Doordat er steeds meer kennis is over de gezondheidsvoordelen van massages worden ze breder ingezet en vaker vergoed door de zorgverzekeraar.

Massages vergoed door verzekering

Het verschilt per type massage of je er vergoeding voor krijgt. De klassieke ontspanningsmassage wordt doorgaans niet vergoed door de verzekeraar. Massages die onderdeel zijn van fysiotherapie worden vrijwel altijd vergoed. Deze vergoeding is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Enkele zorgverzekeraars bieden vergoeding voor sportmassages en diepweefselmassages, welke worden gebruikt voor het voorkomen en genezen van blessures. Met een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen krijg je (deels) vergoeding voor massages die als alternatieve behandelwijze worden ingezet.

Beroepsverenigingen voor masseurs

Veel masseurs zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Dit betekent dat hun diploma’s erkend worden en dat ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Een ander voordeel is dat hun behandelingen eerder in aanmerking komen voor een vergoeding. Echter vallen deze massagetherapeuten niet bij alle zorgverzekeraars onder dekking. Kijk dus goed waar jouw masseur bij is aangesloten en wat de voorwaarden zijn voor het ontvangen van een vergoeding. Raadpleeg bij twijfel je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Menu