Verschillende soorten weldadige massages

Een massage is echt heel fijn voor je lichaam, omdat het allerlei voordelen heeft voor je gezondheid. Een van de meest belangrijke redenen is het verminderen van stress, zowel lichamelijk als geestelijk. Elke aanraking is fijn en geeft je een goed gevoel. Er zijn verschillende massages om uit te kiezen en iedere techniek is anders. Ook kunnen massages een ander doel dienen. Omdat er zoveel verschillende soorten massages zijn, zetten we een aantal verschillende voor je op een rij.

Voetmassage

Je voeten; je gebruikt ze veel. Ze dragen je lichaamsgewicht, worden soms in mooie maar niet zulke comfortabele schoenen gestopt en ondersteunen je bij het sporten, dansen, staan en wandelen. Een voetmassage is daarom heel fijn om je voeten even te laten verwennen. Tijdens een dergelijke massage worden stevige en zachte massagetechnieken toegepast om de bloedsomloop te stimuleren, de spieren te ontspannen en pijn te verminderen. Je voeten staan in verbinding met je hele lichaam, dus een voetmassage is eigenlijk goed voor je hele lijf.

Handmassage

Net als je voeten zijn je handen altijd voor je in de weer. Dat betekent dat ze ook wel eens wat verwennerij kunnen gebruiken. Bij een handmassage worden je handen, polsen en vingers met zachte en stevige technieken lekker los gemaakt. Je handen kunnen zich zo optimaal ontspannen. Tijdens het masseren wordt er gebruik gemaakt van een handlotion die meteen je huid en nagels goed verzorgd.

Ontspanningsmassage

Een hand- of voetmassage is heel ontspannend. Maar je kan ook kiezen voor een full body ontspanningsmassage. Deze massage is puur gericht om stress te verlagen en is goed voor je gezondheid. De ontspanningsmassage wordt op verschillende manieren aangeboden. Zo kan het een hot stone massage zijn (met verwarmde stenen), een simpele nek- en hoofdmassage, een schoudermassage, full body massage of een stoelmassage. Het ligt net aan het type massage en de tijd die ervoor uitgetrokken kan worden hoe uitgebreid de massage zal zijn.

Sportmassage

Een sportmassage wordt meestal toegepast na het sporten om de gebruikte spieren los te maken. Hierbij wordt vooral de focus gelegd op het afvoeren van afvalstoffen, zoals lactaten, en het stimuleren van de bloedsomloop. Het ontspant, maar is wel een vrij stevige massage.

Bindweefselmassage

Wist je dat je met massage de huid jong en soepel kan houden? De bindweefselmassage is daar speciaal voor ontworpen. Bindweefselmassages kunnen worden gegeven aan het gezicht en de hals, maar is ook geschikt voor benen, billen en buik. Het is gericht op het stimuleren van de doorbloeding, waardoor je huid er gezonder en strakker uit ziet.

Shiatsu massage

Het menselijk lichaam kent veel verschillende drukpunten. Deze drukpunten kunnen soms vast zitten, waardoor de energie niet door je lichaam kan stromen. Met Shiatsu massage worden deze drukpunten gestimuleerd om zo de energie weer vrij te maken. Het is eigenlijk acupressuur, waarbij de acupunctuurplekken worden gestimuleerd. Er komen alleen geen naalden aan te pas.

Thaise massage

Zoals de naam al doet vermoeden is de Thaise massage afkomstig uit Thailand. Er zijn twee varianten: Bangkokstijl en Nuad Bo-Rarn. Deze laatste is minder stevig dan de Bangkokstijl. Beide massagetechnieken zijn al eeuwen oud en zorgen voor een algehele lichaamsontspanning.

Stress-fix massage

Last van stress en zet je dat vast in je rug of schouders? Een stress-fix massage is dan een goede keuze. Deze massage pakt die plekken aan waar jij je spanning in opbergt. De technieken voor deze massage kan naargelang de stress plek aangepast worden.

Hot stone massage

Hij is al even voorbij gekomen; de hot stone massage. Bij deze massagevorm worden er warme, platte stenen op verschillende strategische punten op je rug worden gelegd. De warmte dringt diep door in de huid, terwijl de druk van de stenen een soort drukpuntmassage geven. Ideaal voor een relaxte massage.

Ayurvedische massage

Bij de Ayurvedische massage ligt de nadruk op de doorstroming van je energie en het openen van je chakra’s. Er wordt hierbij gekeken naar wat er het beste past bij jou, ook qua geuren van de massageolie. Deze zachte, ontspannende massage kent haar roots in India.

Voel je beter met een massage

Er zijn diverse massages om uit te kiezen, zodat er altijd eentje is die bij je past. Het doel van een massage is om je beter te voelen. Het past in een gezonde levensstijl en helpt stress en pijn in spieren en gewrichten te verminderen. Bovendien voel je je na een massage helemaal herboren, energiek, ontspannen en kun je veel beter – en dieper – slapen. Gun jezelf een goed gevoel en laat je eens masseren.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Hoofdcategorie

Wat is Kum Nye massage?

Kum Nye betekent kneden van het lichaam. Deze massages is ontstaan in India. Een Kum Nye massage is één van de oudste massages.  Het…
Hoofdcategorie

Wat is een Anma-massage?

Anma is één van de oudste massages die tegenwoordig nog veel gedaan wordt. Deze massage betekent letterlijk “druk en wrijf”. De Anma massage is…
reiki behandeling
Menu