Wat is een Shantala-massage?

Een Shantala-massage is een ontspanningsmassage en zeer geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel stress ervaren. Bij deze massage worden zowel de zintuigen als de spieren gemasseerd. Deze massage is ontstaan in India en werd veel gebruikt bij baby’s. Voor baby’s in India was dit onderdeel van de dagelijkse verzorging.  Het is een massage vol liefde en passie, deze behandeling is erg geschikt voor baby’s en kinderen.

Wat zijn de voordelen van een Santala-massage?

Deze massage wordt vooral gegeven aan baby’s en jonge kinderen. De behandeling stimuleert de darmen, daardoor heeft de baby minder last van kramp. Kramp ontstaan meestal wanneer een baby gaat groeien. Sommige baby’s hebben er veel last van, andere baby’s niet of nauwelijks. De baby’s worden van deze behandeling rustig en kunnen daardoor beter slapen. Door deze massage krijg je een betere doorbloeding en de hoeveelheid adrenaline en cortisol neemt af. Voor baby’s en jonge kinderen is deze behandeling dus enorm geschikt. Het is ook zeker goed voor de band tussen moeder en dochter. Deze behandeling is niet alleen voor moeder en kind, de massage is ook zeker geschikt voor vaders en hun kind.

Wat kun je verwachten van een Shantala-massage?

Bij deze massage masseer je zelf. Het is een manier van contact en aandacht aan elkaar geven. Deze massage heeft als doel om de band tussen jij en jouw baby te versterken. Een behandelaar kan bij jouw thuis komen, maar sommige behandelaren hebben ook een eigen praktijk. Meestal moet je minimaal 3 behandelingen afnemen om tot een betere band te komen. Vaak wordt de eerste keer de massage voorbereid en worden er verschillende vragen gesteld. De massage duurt redelijk lang, omdat alles rustig wordt opgebouwd.

Hoelang duurt een Shantala-massage?

De behandeling duurt meestal tussen de 60 en 90 minuten. De eerste behandeling duurt altijd iets langer, omdat er dan verschillende vragen worden gesteld. Soms is er intake vooraf, dit is vaak telefonisch. Er worden een aantal vaste vragen gesteld om meer inzicht te krijgen in jullie gezin. De behandelaar heeft nu een goed beeld met wie die te maken heeft. Deze behandeling is alleen geschikt voor kinderen en jongvolwassen. Meestal wordt deze behandeling gegeven aan baby’s tussen de 6 weken en 9 maanden oud. Meestal is de moeder erbij, af en toe zijn er ook vaders die dit willen met hun baby.

Welke mensen gaan naar deze massage?

Mensen die naar deze massage gaan, zijn meestal ouders met kinderen. Meestal komt de moeder mee, af en toe de vader. Het kan ook zijn dat de ene keer de vader mee komt en de andere keer de moeder. Deze massage zorgt voor een betere band tussen ouder en kind. De behandeling bestaat al redelijk lang en wordt met de jaren steeds populairder. Kinderen krijgen tegenwoordig steeds meer aandacht, daarom is deze massage steeds populairder geworden.  Van oorsprong komt deze massage uit India en werd de massage daar gedaan bij baby’s. Tegenwoordig kun je je laten masseren tot je 24e levensjaar.

Wat zijn de kosten van deze massage?

Kosten van een massage zijn bij elke masseur verschillend. De prijs is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. De verschillende factoren zijn: waar is de praktijk gevestigd, is het bedrijf officieel geregistreerd, hoelang duurt de behandeling, zijn er intakegesprekken en zijn er reiskosten. Deze verschillende factoren zijn allemaal belangrijk om de prijs per behandeling te betalen. Hoe langer de masseur ermee bezig is, hoe duurder de massage voor jou wordt.

Mensen die dit doen als bijbaan zijn vaak goedkoper en meestal niet ingeschreven als officieel bedrijf. Ze betalen geen belasting en hoeven niet van de inkomsten te leven, de prijs is dan een stuk lager, maar je weet niet wat voor kwaliteit je krijgt.

Waar kunnen jij en je baby jullie laten masseren?

Deze massage is oorspronkelijk ontstaan in India. Tegenwoordig wordt deze behandeling in de hele wereld gegeven. Wereldwijd wordt de behandeling dus steeds populairder, dat merken we ook in Nederland. In de grote steden worden de behandelingen al aangeboden in professionele praktijken. Sommige masseurs komen ook bij jouw thuis. Het is maar net wat je wilt en waar jij je laat masseren samen met jouw baby. Deze behandeling wordt meestal aangeboden in pakketten. Meestal zitten in deze pakketten minimaal 3 behandelingen die je moet afnemen. De minimale aantallen gelden, omdat hierna pas zichtbaar resultaat is. Wil je een beter band met jouw baby? Dan is de Shantala-massage zeker een aanrader.

Contact maken met de Shantala-massage

Deze massage is gefocust op contact met jouw baby. De massage stimuleert de band tussen ouder en kind. Door deze massage samen te volgen, raakt jouw baby gewend aan de eerste vormen van contact. Dit kan ervoor zorgen dat jouw baby zich sneller ontwikkelt, of jullie een betere band krijgen. Deze behandeling kan ook zeker worden ingezet als ontspanningsmassage.

Wat is het effect van de Shantala-massage?

De behandeling ondersteunt de motoriek van de baby. Er zijn daarnaast nog veel andere positieve gevolgen naar het nemen van een Shantala-massage. Je voelt je namelijk een stuk beter en kunt een beter band krijgen met jouw baby. Deze behandeling wordt niet alleen bij baby’s gedaan, maar gaat tot de leeftijd van 24 jaar. De massage is ontstaan in India, en is daar nog steeds enorm populair. Veel mensen die daar een kind krijgen, gaan voor deze massage naar een masseur.

Shantala-massage: hoe vaak laten masseren?

Hoe vaker de baby gemasseerd wordt, hoe beter de signalen worden herkend. De gemiddelde massage duurt ongeveer 20 minuten, dit is wel afhankelijk van de praktijk en masseur. Sommige baby’s vinden het na 10 minuten goed, terwijl andere het pas goed vinden naar 90 minuten. Er zitten hier dus een enorme verschil in, vooraf is niet te voorspellen hoelang de baby het fijn vindt. Merk je dat de baby het goed vindt? Dan stop je.

Wat heb je nodig voor een Shantala-massage?

Je hebt olie nodig en een handdoek is altijd handig. Leg voordat je gaat beginnen je telefoon weg! Jij kunt je hierdoor beter focussen op de massage. Deze behandeling kun jezelf aan de baby geven, maar het kan ook zijn, dat er een masseur bij is. Deze masseur geeft aanwezig, zodat jij en je baby de behandeling met zijn tweeën kunnen uitvoeren.

Het is belangrijk dat de massage gebeurd in een warme ruimte, de baby draagt bij deze massage namelijk geen kleren. De olie kun je het best dicht bij je dragen, zodat de olie op lichaamstemperatuur komt. Voor het optimale resultaat is het belangrijk dat de baby niet moe is, en niet zijn buikje vol heeft. Is dit wel zo? Dan is de kans groot, dat de baby de massage als onprettig ervaart.

Conclusie

Deze massage is geschikt voor baby en ouder, maar wordt ook gegeven aan jongvolwassen tot 24 jaar. De voorbereiding is alles bij deze behandeling. Het is belangrijk dat de massageolie op een goede temperatuur is, en dat de baby zich goed voelt. Is de baby moe? Dan kun je beter wachten met de massage. De massage wordt vaak gedaan door moeder en baby. Af en toe komt vader en baby ook voor. Hoe meer massages de baby krijgt, hoe beter het resultaat.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Hoofdcategorie

Wat is een Tui Na-massage?

Er is natuurlijk niets fijner dan een heerlijke, ontspannende massage. Maar er zijn ontzettend veel verschillende soorten massage technieken. Het is dan ook zeker…
tui na massage
Menu