Wat te doen tegen spanningshoofdpijn?

Wat te doen tegen spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn kan op verschillende manieren ontstaan, maar veel mensen weten niet hoe je het kunt voorkomen. Spanningshoofdpijn kenmerkt zich door het drukkende gevoel voor in het hoofd. Het wordt vaak omschreven als een band om het hoofd. De pijn kan als drukkend en knellend worden ervaren.

Hoe ontstaat spanningshoofdpijn?

De oorzaak van spanningshoofdpijn is wereldwijd nog niet bekend. Het komt wel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Wetenschappers denken dat het te maken heeft met hormonen, maar dit kunnen ze niet bevestigen. Spanningshoofdpijn komt vaak voor bij depressie-klachten, maar dit hoeft niet altijd.

Spanningshoofdpijn onjuiste verzamelnaam

Het wordt spanningshoofdpijn genoemd, maar wat is het nou echt? Spanningshoofdpijn is een incorrecte naam, omdat nooit bewezen is waar deze soort hoofdpijn vandaan komt. Wel komt deze soort van hoofdpijn vaker voor bij mensen met depressieve-klachten. Er zijn verschillende vormen van spanningshoofdpijn, en niet iedereen heeft dezelfde vorm. De ene heeft meer een knellende pijn, terwijl de ander meer een drukkend gevoel heeft. Dit is meestal zo met pijn, het komt zelden voor dat we dezelfde pijn ervaren.

Wat zijn symptomen van spanningshoofdpijn?

De symptomen van spanningshoofdpijn zijn drukkende en knellende pijn of hoofdpijn aan beide kanten van het hoofd. Inspanning maakt de pijn erger en het vermindert de eetlust. Voor de meeste mensen zijn de symptomen anders en je hoeft niet alle symptomen te hebben, als je last hebt van spanningshoofdpijn.

Kun je spanningshoofdpijn voorkomen?

Spanningshoofdpijn is te voorkomen, maar je kunt er ook vanaf komen als je het hebt. Je kunt het voorkomen door verder te gaan met werken of andere normale dagelijkse dingen.  Je kunt het ook zeker voorkomen met een gezonde leefstijl. Bij een gezonde leefstijl, is slapen het allerbelangrijkst. Als je langere tijd slecht slaapt, kun je veel last krijgen van deze vorm van hoofdpijn. Je kunt het ook voorkomen door te praten over je problemen en gezond te eten.

Welke pijnstillers helpen tegen spanningshoofdpijn?

Er zijn een aantal medicijnen die kunnen helpen tegen spanningshoofdpijn.  Je kunt altijd een paracetamol gebruiken, maar neem hier niet te veel van. Helpt een paracetamol niet? Dan kun je met een huisarts bespreken, wat jou wel kan helpen. Gebruik niet meer pijnstillers dan nodig, overtollig gebruik van pijnstillers kunnen gevolgen hebben.

Hoe kun je hoofdpijn voorkomen?

Je kunt op veel verschillende manieren hoofdpijn voorkomen of verminderen. Je kunt hoofdpijn voorkomen door genoeg te drinken, gezond te eten en goed te slapen. Als je al last hebt van hoofdpijn, kan dit ook helpen. Te veel alcohol en cafeïne kunnen ook zorgen voor hoofdpijn, als je dit vermijdt, krijg je minder snel last van hoofdpijn. Het allerbelangrijkst is om genoeg te ontspannen, daardoor kun je het makkelijkst hoofdpijn voorkomen.

Wat zijn de meest voorkomende vormen van hoofdpijn?

De meest voorkomende primaire hoofdpijnen zijn spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Er zijn nog veel andere soorten van hoofdpijn, maar iedereen ervaart hoofdpijn als een andere pijn. Bij de ene is het heftiger dan bij de ander. Iedereen ervaart spanningshoofdpijn als een andere pijn. Bij de ene persoon is de pijn drukkend en de ander voelt er bijna niks van.

Conclusie

Het hebben van hoofdpijn is niet fijn en kan verschillende oorzaken hebben. Hoofdpijn heeft ook verschillende vormen en iedereen ervaart het anders. Het is belangrijk dat je goed eet en drinkt, goed slaapt en genoeg ontspanning neemt. Door dit allemaal te doen, kun je hoofdpijn vaak voorkomen. En als je wel hoofdpijn hebt, is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. Als je genoeg water drinkt trekt je hoofdpijn langzaam weg. Werkt water drinken niet? Neem dan een paracetamol om de pijn te verzachten. Mocht je je voor een langere periode hoofdpijn houden, overweeg dan een accupunctuur behandeling.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Hoofdcategorie

Wat is een Tui Na-massage?

Er is natuurlijk niets fijner dan een heerlijke, ontspannende massage. Maar er zijn ontzettend veel verschillende soorten massage technieken. Het is dan ook zeker…
tui na massage
Menu