Wat is een Lomi Lomi-massage?

lomi lomi massage

Een Lomi Lomi massage is een heerlijke, ontspannende en ritmische massage die zijn oorsprong in de Stille Oceaan kent. Maar wat is precies het doel van deze massage? Wat kun je verwachten wanneer je een Lomi Lomi massage gaat krijgen? En voor wie is een Lomi Lomi massage geschikt? Hier lees je alles over deze unieke en bijzondere vorm van masseren, die niet te vergelijken is met een traditionele massage.

De kracht van massages

Een massage is goed voor lichaam en geest. We leiden tegenwoordig een druk bestaan en houden veel ballen hoog. Een baan, een gezin, een huishouden. Je eigen welzijn schiet er dan nog wel eens bij in. En dat terwijl dit juist zo belangrijk is. Want je bent natuurlijk een veel leukere ouder, betere collega en gezelliger partner als je lekker in je vel zit en niet gestresst bent.

Regelmatig een massage ondergaan helpt je te ontspannen, je zorgen en stress los te laten en even helemaal tot jezelf te komen. Het maakt je hoofd leeg, je spieren los en helpt kwaaltjes en pijntjes te bestrijden. Dit resulteert in een betere nachtrust en het feit dat je lekkerder in je vel zit.

Waar komt de Lomi Lomi massage vandaan?

Zoals zijn naam wellicht al doet vermoeden, komt de Lomi Lomi massage oorspronkelijk uit Hawaii. Door het toerisme is deze massage techniek inmiddels over de hele wereld verspreid. Op de welbekende eilandengroep in de Stille Oceaan wordt deze massage al eeuwen uitgevoerd. “Lomi” betekent kneden, wrijven, of kalmeren.

Tijdens een Lomi Lomi massage worden lange, strijkende bewegingen en traditionele methodes met elkaar afgewisseld. De strijkende bewegingen komen uit het idee dat emoties en herinneringen in iedere cel van je lichaam zijn opgeslagen. Op deze manier kun je al je zorgen en stressvolle gedachten laten gaan en kun je je volledig ontspannen, waardoor de balans tussen lichaam en geest wordt hersteld.

Een Lomi Lomi massage is zeer ontspannend en is een ultiem moment van rust in het drukke hedendaagse bestaan.

De Lomi Lomi massage komt oorspronkelijk uit Hawaii 

Wat is het verschil met een traditionele massage?

Een Lomi Lomi massage is eigenlijk niet te vergelijken met een traditionele massage zoals we die kennen. Natuurlijk is het ook een manier van masseren en geeft het een erg ontspannend effect, maar er zijn ook belangrijke verschillen tussen de traditionele massage en de Lomi Lomi massage.

Bij een Lomi Lomi massage staat spiritualiteit centraal. De bewegingen worden op een ritmische manier toegepast en de kans is groot dat de masseur of masseuse tijdens de behandeling begint te neuriën. Dit hoort allemaal bij de spirituele ervaring. Ook gebruikt een masseur bij een Lomi Lomi massage niet alleen zijn handen, maar ook zijn onderarmen en ellebogen. Dit is een verschil met andere, traditionele massages, waarbij ze dit minder toepassen.

Enkele overeenkomsten met een traditionele massage zijn het feit dat je gemasseerd wordt en dat er oliën met heerlijke geuren worden gebruikt.

Voor wie is een Lomi Lomi massage geschikt?

Een Lomi Lomi massage is in principe voor iedereen geschikt. Deze massage is prima te gebruiken als ontspanningsmassage en om even heerlijk tot rust te komen. Ook helpt een Lomi Lomi massage bij mensen die last hebben van een laag zelfbeeld, stress of bijvoorbeeld een trauma.

Maar niet alleen op mentaal vlak heb je baat bij deze vorm van masseren. Ook lichamelijk heeft een Lomi Lomi massage diverse positieve effecten. Zo zorgt een behandeling voor de verlichting van spierpijn. Ook stimuleert dit de bloedsomloop en verbeterd deze manier van masseren de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam.

Een Lomi Lomi massage heeft dus zowel geestelijk als lichamelijk een erg positieve invloed op je.

Wat kun je verwachten?

Wat bij een Lomi Lomi massage anders is dan bij een reguliere massage, is dat een Lomi Lomi massage vooral spiritueel georiënteerd is. Volgens oude Hawaiiaanse tradities begint een Lomi Lomi massage met een gebed. Tegenwoordig slaan ze dit gebed vaak over en starten ze direct met de massage.

Jouw lichaam wordt op een langzame, rustige manier door de masseur of masseuse gekneed en gemasseerd met warme, heerlijk geurende oliën. Hierbij worden lange, strijkende bewegingen gebruikt die veelal met de onderarmen en ellebogen door de masseur worden uitgevoerd. Deze bewegingen worden afgewisseld in intensiteit.

Het is heerlijk ontspannen met een Lomi Lomi-massage.

Verrassing!

Tijdens een Lomi Lomi massage komen allerlei delen van het lichaam aan bod. Hierbij kun je denken aan je armen, je handpalmen, je vingers, je duimen en je ellebogen. Het is niet ongebruikelijk dat de masseur tijdens de massage een zachte melodie neuriet. Schrik hier dus niet van, dit hoort allemaal bij de ervaring. Het neuriën wordt gedaan omdat de vibraties die hierbij tot stand komen bijdragen aan het stimuleren van het evenwicht tussen je lichaam, je ziel en je geest.

Wat is het doel van een Lomi Lomi massage?

Zoals hierboven beschreven heeft een Lomi Lomi massage een positieve invloed op zowel lichaam als geest. De strijkende bewegingen worden op een ritmische manier uitgevoerd. Het idee achter deze manier van masseren is dan ook dat energiestromen in beweging worden gebracht en alle lichaamsdelen met elkaar in verbinding worden gebracht. Deze massage is erop gericht om spanning te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren. Ook heeft het masseren van het gezicht als voordeel dat het rimpels verminderd en kan voorkomen. Dat is nog eens een leuke extra bijkomstigheid!

Waar kun je een Lomi Lomi massage laten doen?

Voor een Lomi Lomi massage kun je in principe gewoon terecht bij een masseur of massagepraktijk. Niet elke masseur of masseuse geeft Lomi Lomi massages, omdat dit een bijzondere en unieke manier van masseren is, waarvoor een aparte opleiding of cursus vereist is. Wil je specifiek een Lomi Lomi massage ondergaan, vraag dan eerst even na of dit tot de mogelijkheden behoort. Indien dit niet het geval is, is er vast wel een andere praktijk of masseur in je omgeving te vinden die deze heerlijke massages wel aanbiedt.

Waar moet je rekening mee houden als je een Lomi Lomi massage krijgt?

In feite hoef je nergens speciaal rekening mee te houden voordat je massage begint. Maar voor jezelf is het wel vaak prettig om met wat zaken rekening te houden. Zeker als het je eerste keer is en misschien wat onzeker bent over bepaalde zaken of het wat spannend vindt. Je kunt er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je makkelijk zittende kleding aandoet. Houd er rekening mee dat je alles uit zult doen, behalve je onderbroek. Wel zo fijn dus om iets aan te hebben waar je je zeker in voelt en wat er netjes uitziet.

Maak het jezelf gemakkelijk

Ook wordt je lichaam natuurlijk op allerlei plaatsen aangeraakt. Wel zo prettig voor zowel jouzelf als de masseur dus als je een beetje fris en fruitig bent. Ten slotte wordt er bij een massage veel olie gebruikt. Dit is natuurlijk heerlijk, maar je haar en kleding worden er nogal vettig van.

Trek dus kleding aan waarbij dit niet erg is en plan na je massage niet direct iets waarbij je netjes voor de dag wilt komen, zodat je thuis eerst je haar nog eventjes kunt wassen. Al is het natuurlijk het fijnste om helemaal niets te plannen na je massage, zodat je het ultieme gevoel van rust nog eventjes voort kunt zetten.

Deel dit bericht:

Ook interessant
Menu